Storskogmysteriene: Et småfolkeventyr

Storskogmysteriene er et terningbasert rollespill for spilling med en hel skoleklasse. Lærer og elever går på en imaginær oppdagelsesferd i Storskog, en magisk skog i et magisk land. Eventyrene er fulle av magi og fantasiskapninger, men også av oppgaver som krever samarbeid, diskusjon, grubling og repetisjon av fagstoff. Barna får undersøke mørke huler, gjengrodde stier og skjulte landsbyer, men underveis kan det snike seg inn engasjerende grubliser, samtaler om oppbyggingen av historier, engelsktekster til oversetting og ulike skriverammer som inspirasjon for egen skriving. Oppgavene og eventyrene i Storskog har vært engasjerende både for meg som lærer og elevene, og jeg har fått positive tilbakemeldinger fra både kolleger, foreldre og andre rollespillinteresserte.

  • For å spille trenger hver gruppe med barn to terninger og et karakterark som kan lastes ned under.
  • Læreren tar rollen som forteller. Barna deles inn i grupper og får spille en eventyrer. 
  • Fortelleren forteller hva som skjer på reisen. Kanskje må eventyrerne utforske et forlatt trollmannstårn der alle dører er låst med ulike mattegrubliser. Kanskje må eventyrerne løse gåta til heksa som har forgiftet landsbyens brønn.
  • Gruppene med eventyrere velger hva de vil gjøre når de kommer til en hindring: Vil de snike seg forbi dragen eller prøve å bestikke den? Vil de overtale den lure alkymisten i stedet for å sloss? Vil de lete etter hemmelige dører eller magiske planter? Eventyrernes skjebne avgjøres av gode eller dårlige terningkast

Under finner du regler og fire eventyr. Flere eventyr kommer snart.