Om Lesekloden

Hvem driver Lesekloden?

Lesekloden.no drives på frivillig basis av Simen, en 32 år gammel lærer utdannet i Trondheim og bosatt i Oslo. Jeg brenner for begynneropplæring, lek og digitale ferdigheter i skolen.


Lesekloden har utviklet seg fra å være til et lite hobbyprosjekt til noe jeg bruker nesten all fritiden min på, både i ukedager, helger og ferier.

Jeg håper å gjøre et lite bidrag til at skolebarn får en best mulig og spennende start på skoleløpet, fylt av lekende læring, og at lærer skal få mer tid til å hjelpe med både faglige og sosiale utfordringer de første skoleårene.

Har du lyst til å gi meg en liten takk for arbeidet jeg legger ned i Lesekloden, klikk her


Fagsider

For å komme til Leseklodens fagsider, trykk på lenkene under:


Leseklodens mål

Lesekloden har som mål å være nyttig for pedagoger og barn i småskolen.

 • Lesekloden skal ha minst 75 gratis arbeidsark til klasserommet, i norsk, matematikk og engelsk, fritt tilgjengelig for alle: Ingen registrering, ingen innlogging.
 • Lesekloden skal ha mange verktøy til bruk på digital tavle, for eksempel Dagens Ord og Dagens Tall
 • Lesekloden skal ha selvgående digitale temasider og digitale oppgaver som kan brukes både til arbeidstimer, stasjonsarbeid og hjemmelekser. Ingen registrering, ingen innlogging, ingen nedlasting nødvendig.


Leseklodens prinsipper

 1. Lesekloden skal spare lærere for tid.
  Jeg gir deg ferdige arbeidsark, verktøy og temasider, men uten tidstyver som reklame, nyhetsbrev og salg du må følge med på.
 2. Lesekloden skal være like lett å bruke for voksne og barn.
  Barn som bruker siden trenger bare å huske regelen «Trykk på den grønne knappen», og trenger aldri å huske brukernavn eller passord for å bruke nettsiden.
 3. Lesekloden skal være en nyttig side på både digital tavle, PC og nettbrett.
  Dette krever mye arbeid og vanskelig programmering, men det er viktig for meg at Lesekloden er et komplett verktøy for deg som lærer.


Hvordan støtte Lesekloden?

Hvis du liker innholdet på Lesekloden setter jeg stor pris på at du liker og deler siden på Facebook . Det tar under 1 minutt, men er en stor motivasjon for videre arbeid med siden.

 Facebook.com/lesekloden

Du kan også støtte Lesekloden ved å…

Besøke nettbutikken

Nettbutikken har 10+ samlepakker med arbeidsark, både på bokmål, nynorsk og engelsk: ordleting, spill, og mye fint til stasjonsarbeid.

  Nettbutikk

Spandere en kaffe

Hvis du ikke finner noe du liker i nettbutikken, spander gjerne en kaffe. Det hjelper på tidlige feriemorgener og sene helgekvelder.

  Kaffe

Bli medlem

En egen medlemsside for pedagoger, med tilgang for hele skolen til alle arbeidsark, undervisningsopplegg og videoserier.

  (kommer snart)