Spander en kaffe

…eller Vipps 25,- til 667255.

Lesekloden drives på hobbybasis av Simen, en 33 år gammel lærer bosatt i Oslo, ved siden av full jobb som kontaktlærer i småskolen.

Det meste av nettsiden lager jeg fra bunnen med HTML, (S)CSS, JavaScript og PHP. Som en helt vanlig lærer strever jeg mye med å få teknologien til å gjøre som jeg vil, og når jeg ikke er på jobb har jeg stort sett hodet begravd i programmeringsbøker – for å finne ut hvordan jeg kan lage en best mulig nettside, både for barn og voksne.

  • Hvordan kan jeg lage en nettside som sparer pedagoger for mest mulig planleggingstid?
  • Hvordan lager jeg en nettside som er nyttig på både digital tavle, PC, nettbrett og mobil?
  • Hvordan lager jeg en nettside som er så lett å forstå at barn ned i førsteklasse kan bruke den til å lære?

Å drive en nettside koster både tid og penger. Jeg la ned mer enn 650 timer arbeid i Lesekloden i 2019 – nesten hver ettermiddag, helger, ferier og mange tolvtimersdager på sommeren – og da årsregnskapet lå klart så jeg at jeg måtte ut med nesten 1000 kroner fra egen lomme for å gå i null. Også i 2020 gikk Lesekloden i minus, tross masse arbeid med blant annet å lage hjemmeskoleopplegg for opp mot 35 000 skolebarn da skolene stengte.

Hvis du setter pris på arbeidet og pengene jeg legger ned i å drive Lesekloden blir jeg glad om du deler Facebook-siden min med kolleger eller tar en titt i nettbutikken.

Hvis du ikke finner noe annet du liker i nettbutikken, spander gjerne en kaffe. Det hjelper på tidlige arbeidsmorgener før jobb, og på sene helgekvelder.