Undervisningsopplegg: Male på stein

Sommeren nærmer seg og insektene har begynt å summe rundt. Med varmere temperaturer kommer også muligheter til å ha uteskole. Her er et kunst & håndverk-opplegg vi prøvde utendørs, der vi satt ute og malte marihøner og bier på småstein. Det er også mulig med andre motiver, for eksempel mandala-steiner.

Gjør klart alt du trenger.

  • Plukk , skyll og tørk mange runde steiner på forhånd. Her var barna god hjelp som ivrige plukkere.
  • Gjør klar en kopp med rødmaling, en kopp med gulmaling og en kopp med svartmaling. Vi brukte akrylmaling.
  • Sett klar pensler, flere til hver av koppene. Det er lurt med egne pensler til hver farge. Hvis penslene dyppes i vann mellom hvert fargebytte vil det være vanskeligere for malingen å feste seg.

Mal, tørk, mal, tørk, mal, tørk…

Start malingen. Avhengig av farge kan det være nødvendig med 2, 3 eller helt opp mot 10 lag med maling. Det blir litt venting mellom hvert lag med maling, og det kan være greit å ha noen vente-aktiviteter klart.

Lag 1 med maling.
Marihøne og bie har fått 2-3 lag maling. Mandalastein har fått lag nummer 2.
Litt mer venting og noen flere lag med maling.
Detaljer på marihøne. Straks ferdig.
Detaljer på bie. Straks ferdig.

Bruk til…

Til å ta naturbilder, til spillbrikker i tre på rad eller bare til pynt. Denne videoen viser en lur måte å lage mandala-stener med knappenåler og Q-tips. Selv tenker jeg å lage flere av disse og bruke de som magiske stener i rollespillet Storskog.