Oppdatering mars

Her er det som skjedde på Lesekloden.no i februar:

Tavleverktøy: Dagsplanen er endelig online! Det var mye jobb, men jeg er godt fornøyd med funksjonene som er lagt inn: Bilder endres ut fra teksten som skrives inn, både digital og analog klokke på siden, og muligheter til å forstørre, endre bakgrunnsfarge og slette rader. Det har også kommet små oppdateringer til tavleklokke, sudoku og bokstavstokk, som nå også finnes i vanskelig versjon.

Digitale leselekser: 7 nye lesetekster er lagt ut, med lydrette ord, doble konsonanter, høyfrekvente ord og ord med O-for-Å.

Fugler: To nye tekster er lagt ut, om Skjære og Grønnfink. Teksten om grønnfink er skrevet sammen med 1. og 2. trinn, som jobbet med skriveramme om fugler på skolen. Hvis du har en skoleklasse som kunne tenke seg å skrive om en fugl, ta kontakt på Simen@lesekloden.no. Fuglesiden har også ny vanskelig bokstavstokk og flere av fugletekstene har fått forslag til spørsmål som barna kan søke etter på internett.

I februar har det også vært aktivitet på Leseklodens nye Facebookside, med nytt innhold etter hvert som flere har likt siden. I tillegg til innholdet over er det lagt ut Åtte nye arbeidsark i engelsk og nettsiden har fått nytt fargetema. Så snart Facebooksiden når 90 og 100 likes blir det lagt ut nytt innhold, så del gjerne siden med en kollega.