Oppdatering februar

I løpet av januar har det skjedd litt diverse her på Lesekloden: ingen store endringer, men nytt innhold har kommet på plass jevnt og trutt.

  • Tavleverktøy: Dra ord, Tekst og Sudoku, både lett og middels. Det er nå 10 ulike tavleverktøy til bruk på digital tavle, og flere er under utvikling.
  • Digitale leselekser: 5 nye tekster med høyfrekvente ord og doble konsonanter. Det er nå totalt 17 ulike tekster. Om alt går etter planen er 3-5 nye tekster på plass i løpet av neste måned
  • Fugler: 3 nye fugler er lagt ut: Gråspurv, Pilfink og Flaggspett. Det er også lagt ut Undervisningsopplegg for å lage meisebolle med tilhørende skriveramme. Jeg har også fått god hjelp til å lage et verktøy for å stokke om og dra bokstaver, og det finner dere her. I løpet av februar blir det lagt ut to nye fugler, og en av tekstene har 1. og 2. trinn vært med på å skrive.
  • Storskog: To nye eventyr er lagt ut. Storskog er et rollespill jeg har laget og prøvd ut på både 1.-, 2.-, 3.-, og 4.-trinn, og 1-2 ganger i uken bruker vi matpausene på å rulle terning og spille gjennom eventyr sammen.

I det siste har 1. trinn fått helt dilla på sudoku, og det løses både i lyttekrok, på stasjoner og som gjøre ferdig-arbeid. En kollega ønsket seg et tavleverktøy, og etter et par dagers arbeid var det på plass: 12 ulike brett med vanskelighetsgrad lett og middels. Under Matematikk-kategorien er det lagt ut to nye sudoku-ark, og det er nå 10 forskjellige tosidige sudoku-ark til nedlasting. Fargeleggingsark med tiervenner falt også i smak, både for 1. og 2. trinn. Det er nå 5 forskjellige tosidige fargeleggingsark, og jeg håper å ha et til klart i løpet av måneden.

Undringsfag har fått ny, oppdatert side, og de første to skriverammene er lagt ut: Skriveramme fugler og Skriveramme forske. I Engelsk er det lagt ut Bingo om Clothes og Kryssord om Clothes.

Endringer som ikke er like synlige er noen ganske store endringer i programmeringen på siden, som gjør den lettere å drive for meg. Når noen oppdager småfeil på noen av oppleggene går det nå mye raskere å rette opp og oppdatere, og det er også lettere for meg å legge ut nye opplegg.

Jeg har mange idéer til hva som skal komme de neste månedene, men tar gjerne imot flere i kommentarfeltet, på Simen@lesekloden.no eller på Leseklodens egen Facebookside. Tusen takk for at du bruker og deler nettsiden!