Velkommen til Lesekloden

If you are not embarrassed by the first version of your product, you’ve launched too late. – Reid Hoffman.

Og med det sier jeg velkommen til Lesekloden.no.

Jeg heter Simen og jobber som lærer på barnetrinnet i Trondheim. Her på Lesekloden håper jeg å dele læringsressurser for både voksne og barn, i fagene norsk, matematikk, engelsk og det jeg kaller undringsfag. I tiden fremover vil jeg legge ut ulike filer til nedlasting: kryssord, ordleting, memory, grubliser, videoer til omvendt undervisning og verktøy som er nyttige for meg som lærer. I tillegg ønsker jeg å dele interessen min for spill og lek i skolen.

For ca to år siden lagde jeg et eget terningbasert rollespill for spilling med en hel skoleklasse: Storskogmysteriene: et småfolkeventyr. Siden da har tre skoleklasser undersøkt mørke huler, gjengrodde stier og skjulte landsbyer. Som lærer har jeg brukt spillet til å gi barna engasjerende grubliser, samtaler om oppbyggingen av historier, engelsktekster til oversetting og ulike skriverammer som inspirasjon for egen skriving. Oppgavene og eventyrene i Storskog har vært engasjerende både for meg som lærer og elevene, og jeg har fått positive tilbakemeldinger av både kolleger og foreldre.

Det som står på planen den neste måneden:

  • Legge ut regler for rollespillet Storskog. Storskog er et rollespill med enkle regler som kan spilles sammen med hele skoleklasser.
  • Legge ut de første filene i kategorien engelsk: Kryssord, ordleting, memory og terningspill til temaet Numbers.

Hvis du liker materialet håper jeg du deler det videre med en lærer så flere kan ha nytte av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *